O Nama

„Galenika Magmasil DOO” se bavi  proizvodnjom rastvora silikata natrijuma: “tečno vodeno staklo” ili “staklena voda”) i proizvoda u kojima je rastvor natrijum silikata sirovina: silikagela i silikatnih proizvoda za livarstvo. Galenika Magmasil je vodeći proizvođač vodenog stakla u Srbiji, a značajan deo proizvodnje izvozi u zemlje u okruženju : Rumuniju, Makedoniju Crnu Goru , Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku  i Grčku.

Od 2004. godine Galenika Magmasil DOO posluje u sastavu velikog poslovnog sistema „Tradeunique Holding” .

 

ISTORIJA  

Galenika Magmasil je preduzeće sa dugogodišnjom tradicijom. Osnovano je 1950. godine  u Zemunu pod nazivom „Miloš Mamić” i u početku se bavilo proizvodnjom tutkala. Šezdesetih godina dvadesetog veka Miloš Mamić počinje prvi u Jugoslaviji počinje da proizvodi alkalne silikate i proizvode na njihovoj osnovi. To ostaje glavni proizvodni program Galenika Magmasila do danas.  

 

Miloš Mamić se ubrzano razvija i 1969. godine postaje sastavni deo tada moćnog i uglednog hemijsko-farmaceutskog koncerna „Galenika”, kasnije „Galenika Holdinga”. Uvek tržišno orijentisan Miloš Mamić sedamdestih  godina dvadesetog veka “hvata ugljen dioksid sa svojih peći za vodeno staklo i prodaje ga. Veliki rok koncerti u tadašnjij jugoslaviji nisu mogli proći bez “dima” koji je proizvodio zamrznuti CO2 poizveden u Milošu Mamiću. Osamdesetih Miloš Mamić proizvodi osveživače i sredstva za čišćenje u obliku aerosola. Miloš Mamić 1995. godine menja ime i postaje Deoničarsko društvo „Galenika Magmasil ad”. U novembru mesecu 1997. godine Magmasil  izlazi iz sastava Galenika Holdinga i postaje samostalno preduzeće. Od decembra 2004. Godine pod imenom „Galenika Magmasil DOO” ulazi u sastav Tradeunique Holdinga i nastavlja sa uspešnim poslovanjem. 2020. godine  Galenika Magmasil ponovo pokreće proizvodnju dezinfekcionih sredstava I sredszava za pranje i čišćenje.